Broccolirijst met falafel en hummus

Bereiding

Snijd de tomaat in partjes, de komkommer in stukjes en de rode ui in ringen.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de falafel in 5 minuten bruin en gaar.

Verhit in een hapjespan de rest van de olijfolie. Voeg de broccolirijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend.

Hak ondertussen het takje munt fijn.

Verdeel de rijst over 2 borden. Leg de tomaat, de komkommer en de uiringen erbij. Schep de falafel en de hummus erbij en bestrooi met de munt.

Variatietip: vervang de falafel eens door vegetarische miniburgertjes of balletjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g falafel
  • 2 tomaten
  • ⅓ komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 g koelverse hummus
  • 1 takje munt

Koolhydraten 37,2 g
waarvan suikers 9,9 g
Vet 33,9 g
waarvan verzadigd 4,8 g
Eiwit 15,6 g
Vezels 15,9 g
Groente 375 g
Kcal 547
Zout 1,8 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!