Brood met zuivel­spread en bos­vruch­ten

Bereiding

Rooster de boterham.

Doe de bevroren bosvruchten in een pannetje en verhit totdat het fruit zacht en warm is.

Besmeer de boterham met zuivelspread en schep het warme fruit hier op.

Tip: Liever lactosevrij of veganistisch? Vervang de zuivelspread dan bijvoorbeeld door plantaardige spread op basis van cashewnoten. Of gebruik pindakaas voor een soort peanutbutter-jelly boterham.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 volkoren boterham
  • 20 g zuivelspread light
  • 50 g bosvruchten/zomerfruit (diepvries)

Koolhydraten 17,5 g
waarvan suikers 4,4 g
Vet 3,6 g
waarvan verzadigd 1,9 g
Eiwit 5,8 g
Vezels 3,3 g
Groenten 0 g
Kcal 132
Zout 0,53 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.