Brood met zuivel­spread en bos­vruch­ten

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 volkoren boterham
  • 20 g zuivelspread light
  • 50 g bosvruchten/zomerfruit (diepvries)

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
132 kcal
Koolhydraten
17,5 g
- waarvan suikers
4,4 g
Vet
3,6 g
- waarvan verzadigd
1,9 g
Eiwit
5,8 g
Vezels
3,3 g
Groente
0 g
Zout
0,53 g

Bereiding

Rooster de boterham.

Doe de bevroren bosvruchten in een pannetje en verhit totdat het fruit zacht en warm is.

Besmeer de boterham met zuivelspread en schep het warme fruit hier op.

Tip: Liever lactosevrij of veganistisch? Vervang de zuivelspread dan bijvoorbeeld door plantaardige spread op basis van cashewnoten. Of gebruik pindakaas voor een soort peanutbutter-jelly boterham.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes