Bruine bonen soep
Ingrediënten
- 150 g prei
- 150 g winterpeen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 g aardappel (vastkokend)
- 350 g bruine bonen uit blik (uitlekgewicht)
- 1 el olijfolie
- 500 ml groentebouillon minder zout
- 1 laurierblad
- peper naar smaak
- 2 theelepels paprikapoeder gerookt
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 383 kcal
- Koolhydraten
- 53,9 g
- - waarvan suikers
- 9,2 g
- Vet
- 7,4 g
- - waarvan verzadigd
- 1,2 g
- Eiwit
- 15,1 g
- Vezels
- 21,4 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 0,82 g
Bereiding
Maak de groenten schoon. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen en de winterpeen in blokjes. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes.
Laat de bruine bonen uitlekken.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui.
Voeg de knoflook, prei en winterpeen toe en bak 3 minuten.
Voeg de bouillon, laurier, bruine bonen en aardappel toe en breng aan de kook. Kook 8 minuten.
Haal het laurierblad uit de soep. Schep een deel van de vulling eruit en pureer de rest van de soep grof.
Voeg de vulling weer toe aan de soep en breng verder op smaak met peper en gerookt paprikapoeder.
Wil je graag gezond en goedkoop eten en kun je daar wat hulp bij gebruiken?
Meld je gratis aan voor Appeltje-eitje en ontvang een receptenboekje met gezonde en goedkope recepten en handige budgettips.