Bulgur met gegrilde groenten

Bereiding

Was de aubergine en courgette en snijd in dunne plakjes. Breng op smaak met ras el hanout, zout en (chili)peper.

Verhit bakolie in een grillpan en gril de groenten, totdat de de plakjes mooi bruin zijn van kleur (gebruik eventueel 2 pannen of de grillstand op de oven).

Breng water in een grote pan aan de kook voor de volkoren bulgur. Verkruimel het groentebouillontablet erboven.

Kook de bulgur in 12 minuten gaar in de groentebouillon, giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren. Schep de gegrilde groenten erdoor.

Pel intussen de ui en snijd in dunne halve ringen.

Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de falafel balletjes samen met de ui op een middelhoog vuur goudbruin (3 minuten).

Meng de hummus in een schaaltje met citroensap, zout en (chili)peper. Pel de knoflook en pers erboven uit.

Serveer de volkoren bulgur met de gegrilde groente, falafelballetjes en hummusdressing.

Tip: Ook erg lekker met een verse chilipeper.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 biologische aubergine 
  • 1 biologische courgette 
  • 2 theelepels biologische Ras el hanout 
  • 130 g biologische volkoren bulgur 
  • ½ biologische groentebouillontablet, zoutarm 
  • 2 biologische rode uien
  • 150 g biologische falafelballetjes 
  • 100 g biologische hummus 
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 2 eetlepels bakolie
  • citroensap naar smaak
  • zout en (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 77 g
waarvan suikers 18,0 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 4,7 g
Eiwit 25 g
Vezels 22 g
Groente 335 g
Kcal 760
Zout 1,5 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!