Bulgur met shoarma en roerbakgroente

Bereiding

Breng 3 dl water aan de kook en los het stuk bouillontablet erin op.

Schenk dit over de bulgur. Laat dit 5 minuten wellen.

Roer de bulgur met een vork los.

Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees met de shoarmakruiden gaar en bruin.

Voeg de groente toe en roerbak dit mee gaar.

Doe de bulgur erbij met wat chilisaus en warm het geheel goed door.

Maak het gerecht op smaak met eventueel wat chilisaus.

Ingrediënten

  •  120 gram bulgur
  • ½ bouillontablet
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • Ca. 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 400 gram roerbakgroente
  • 2 eetlepels chilisaus (flesje)

Koolhydraten 45 g
Vet 13 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 28 g
Vezels 15 g
Groente 200 g
Kcal 430
Zout 2,5 g