Cacaokoekjes

Ingrediënten
- 65 g zelfrijzend bakmeel
- 65 g margarine of boter
- 1 ei, gesplitst in dooier en eiwit
- 15 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel cacaopoeder ongezoet
- papieren vormpjes (of siliconenbakvormpjes)
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 74 kcal
- Koolhydraten
- 6,4 g
- - waarvan suikers
- 0,7 g
- Vet
- 4,5 g
- - waarvan verzadigd
- 1 g
- Eiwit
- 1,8 g
- Vezels
- 0,4 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,14 g
Bereiding
Roer de boter tot ze zacht is. Voeg de melk en de eidooier toe, meng verder en klop dan de bloem er door.
Klop verder met de mixer tot een luchtig mengsel en spatel er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder.
Verdeel het deeg in twee ongelijke delen en meng onder het kleinste deel de cacaopoeder.
Doe het deeg in de vormpjes; het gewone deeg en beetje cacaodeeg. Gebruik eventueel spuitzakjes. Je koekje bestaat nu uit twee delen.
Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten af op 180°C.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
