Caprese omelet

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Caprese omelet

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 50 g mozzarella
  • 2 eieren
  • peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 takje verse basilicum

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
367 kcal
Koolhydraten
3,1 g
- waarvan suikers
3 g
Vet
29,3 g
- waarvan verzadigd
11 g
Eiwit
22,3 g
Vezels
1,2 g
Groente
70 g
Zout
0,99 g

Bereiding

Was de tomaat en snijd in dunne plakken. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze ook in plakken.

Klop de eieren los en voeg de peper toe.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en giet het ei hierin.

Voeg meteen de plakjes tomaat en de mozzarella toe.

Bak de omelet met een deksel op de pan totdat deze gaar is.

Was het basilicum en snijd deze fijn.  

Garneer de omelet met basilicum. 

Tip: Lekker met (Kh-verlaagd) brood 

De Nationale Suiker Challenge gemist?

Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.

Doe nu mee!
Groente en fruit in de vorm van een ijsco