Carrotcake-havermout

Ingrediënten
- 35 g wortel
- 20 g walnoten
- 250 ml (plantaardige) melk
- 40 g havermout
- 10 g rozijnen
- 1 theelepel kaneel
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 457 kcal
- Koolhydraten
- 48,1 g
- - waarvan suikers
- 21,3 g
- Vet
- 20,3 g
- - waarvan verzadigd
- 4,3 g
- Eiwit
- 17,5 g
- Vezels
- 6,1 g
- Groente
- 35 g
- Zout
- 0,3 g
Bereiding
Was de wortel en rasp grof. Hak de walnoten grof.
Breng de melk aan de kook, voeg de havermout, rozijnen en ⅔ van de wortel toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Laat vervolgens kort staan.
Doe de havermout in een bakje en garneer met de kaneel, walnoten en overige wortel.
Gebruik plantaardige melk voor een veganistische versie.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
