Carrotcake-havermout

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Carrotcake-havermout

Ingrediënten

  • 35 g wortel
  • 20 g walnoten
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 40 g havermout
  • 10 g rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
457 kcal
Koolhydraten
48,1 g
- waarvan suikers
21,3 g
Vet
20,3 g
- waarvan verzadigd
4,3 g
Eiwit
17,5 g
Vezels
6,1 g
Groente
35 g
Zout
0,3 g

Bereiding

Was de wortel en rasp grof. Hak de walnoten grof.

Breng de melk aan de kook, voeg de havermout, rozijnen en ⅔ van de wortel toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Laat vervolgens kort staan.

Doe de havermout in een bakje en garneer met de kaneel, walnoten en overige wortel.

Gebruik plantaardige melk voor een veganistische versie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes