Carrotcake-havermout

Bereiding

Was de wortel en rasp grof. Hak de walnoten grof.

Breng de melk aan de kook, voeg de havermout, rozijnen en ⅔ van de wortel toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Laat vervolgens kort staan.

Doe de havermout in een bakje en garneer met de kaneel, walnoten en overige wortel.

Gebruik plantaardige melk voor een veganistische versie.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 35 g wortel
  • 20 g walnoten
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 40 g havermout
  • 10 g rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

Koolhydraten 48,1 g
waarvan suikers 21,3 g
Vet 20,3 g
waarvan verzadigd 4,3 g
Eiwit 17,5 g
Vezels 6,1 g
Groente 35 g
Kcal 457
Zout 0,3 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.