Cashewspread

Bereiding

Week de cashewnoten een paar uur van te voren in warm water.

Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine.

Laat draaien tot er een egale spread ontstaat.

Proef en voeg peper naar smaak toe.

Lekker op een volkoren boterham of cracker met tomaat, om rauwkost in te dippen of serveer bij een salade.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 100 g cashewnoten, ongezouten
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 100 ml water
  • peper

Koolhydraten 2,4 g
waarvan suikers 0,5 g
Vet 4,2 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 2,3 g
Vezels 0,7 g
Groente 0 g
Kcal 59
Zout 0,02 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.