Bereiding

Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.

Was de peterselie en knip de blaadjes klein.

Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoeden. Hak de stelen klein.

Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.

Bak de gehakte stelen en de peterselie enkele minuten mee. Voeg wat peper en het tomatensap toe.

Verwarm de champignonhoeden in de magnetron of in een pan met een bodempje water.

Verdeel de warme champignons over 2 schaaltjes of diepe borden en schep het hete mengsel erover.

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes (blad)peterselie
  • 250 gram grote champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 ml tomatensap

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 3 g
Vet 4 6
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 4 g
Vezels 3 g
Groente 145 g
Kcal 85
Zout 0,2 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum