Cheesecake met frambozen
  • recipe icon Hapje
  • time icon Bereidingstijd: 90 minuten
  • people icon Aantal personen: 6

Bereiding

Klein maar fijn. Deze mini-cheesecake is lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de kwark.

Verpulver de koekjes tot kruimels en vermeng met de roomboter.

Bedek de bodem van een kleine springvorm (16 cm) met bakpapier en bekleed deze met het kruimelmengsel.

Klop de Philadelphia los en voeg de eieren, kwark, citroen en 10 gram maizena toe.

Schud de vulling in de springvorm en bak 45 minuten op 150°C. Laat de cake daarna een half uur in de oven afkoelen.

Maak op laag vuur de topping met water, jam en 5 gram maizena. Als deze kookt de frambozen toevoegen en even laten pruttelen. Het mengsel daarna over de cheesecake smeren.

Laat een paar uur in de koelkast opstijven.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 8 mariabiscuitjes
  • 20 g roomboter
  • 70 g Philadelphia light
  • 200 g magere kwark
  • 2 eieren
  • 1 theelepel citroensap
  • 15 gram maizena
  • ½ eetlepel water
  • 15 g jam
  • handjevol frambozen

Koolhydraten 10,9 g
waarvan suikers 4,5 g
Vet 6,1 g
waarvan verzadigd 3,3 g
Eiwit 7,5 g
Vezels 0,3 g
Groenten 0 g
Kcal 130
Zout 0,34 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!