Chicken bowl

Ingrediënten
- 60 g zilvervliesrijst
- 100 g kipfilet
- 150 g sperziebonen
- 1 tomaat
- 2 eetlepels olijfolie (of zonnebloemolie)
- 2 eetlepels sojasaus
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 500 kcal
- Koolhydraten
- 67,7 g
- - waarvan suikers
- 22,4 g
- Vet
- 6,3 g
- - waarvan verzadigd
- 2 g
- Eiwit
- 39,6 g
- Vezels
- 7,3 g
- Groente
- 220 g
- Zout
- 0,99 g
Bereiding
Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
Maak een marinade voor de kip van 2 eetlepels olijfolie en een klein beetje sojasaus.
Snijd de kip in kleine blokjes en meng deze goed met de marinade in een kom. Laat dit 10 minuten intrekken.
Dop de sperziebonen en snijd door de helft (of gebruik sperziebonen uit de vriezer). Zet een pannetje water op het vuur en breng met de sperziebonen aan de kook, kook de sperziebonen in 4 minuten beetgaar.
Bak de gemarineerde kipblokjes in een pan op hoog vuur gaar.
Serveer de rijst, kipfilet en sperziebonen met de gesneden tomaat. Dit maakt het geheel lekker fris.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
