Chicken bowl - Lekker en gezond

Bereiding

Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.

Maak een marinade voor de kip van 2 eetlepels olijfolie en een klein beetje sojasaus.

Snijd de kip in kleine blokjes en meng deze goed met de marinade in een kom. Laat dit 10 minuten intrekken.

Dop de sperziebonen en snijd door de helft (of gebruik sperziebonen uit de vriezer). Zet een pannetje water op het vuur en breng met de sperziebonen aan de kook, kook de sperziebonen in 4 minuten beetgaar.

Bak de gemarineerde kipblokjes in een pan op hoog vuur gaar.

Serveer de rijst, kipfilet en sperziebonen met de gesneden tomaat. Dit maakt het geheel lekker fris.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 60 g zilvervliesrijst
  • 100 g kipfilet
  • 150 g sperziebonen
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels olijfolie (of zonnebloemolie)
  • 2 eetlepels sojasaus

Koolhydraten 67,7 g
waarvan suikers 22,4 g
Vet 6,3 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 39,6 g
Vezels 7,3 g
Groente 220 g
Kcal 500
Zout 0,99 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.