Chili con carne met linzen

Ingrediënten
- 2 uien
- 1 knoflookteen
- 200 g rundergehakt
- 2 romatomaten
- 1 gele paprika
- ½ groene peper
- 100 g tomatenpuree
- 2 theelepels cajunkruiden
- 400 g linzen (pot)
- 1 avocado
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 652 kcal
- Koolhydraten
- 37 g
- - waarvan suikers
- 12 g
- Vet
- 37 g
- - waarvan verzadigd
- 9 g
- Eiwit
- 34 g
- Vezels
- 16 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 0,7 g
Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Rul het gehakt in een droge braadpan en voeg de ui en knoflook toe.
Was de tomaat en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de peper in flinterdunne plakjes.
Houd je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes of voeg niet alle peper toe.
Voeg de tomaat, paprika en peper toe aan de pan met het gehakt en bak voor een paar minuten mee (bewaar eventueel wat peper voor de garnering).
Roer de tomatenpuree en een scheutje water erdoor. Breng op smaak met cajunkruiden en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Spoel de linzen in zeef af onder de kraan. Voeg de linzen toe aan de pan. Stoof het geheel 5 minuten met een deksel op de pan op een middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Serveer de linzen chili in een mooie kom of een diep bord.
Garneer met de avocado en eventueel wat extra groene peper.
Tip: Ook erg lekker met zure room.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
