Chili con carne met linzen

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Rul het gehakt in een droge braadpan en voeg de ui en knoflook toe.

Was de tomaat en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de peper in flinterdunne plakjes.

Houd je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes of voeg niet alle peper toe.

Voeg de tomaat, paprika en peper toe aan de pan met het gehakt en bak voor een paar minuten mee (bewaar eventueel wat peper voor de garnering).

Roer de tomatenpuree en een scheutje water erdoor. Breng op smaak met cajunkruiden en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

Spoel de linzen in zeef af onder de kraan. Voeg de linzen toe aan de pan. Stoof het geheel 5 minuten met een deksel op de pan op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Serveer de linzen chili in een mooie kom of een diep bord.

Garneer met de avocado en eventueel wat extra groene peper.

Tip: Ook erg lekker met zure room.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 uien 
  • 1 knoflookteen
  • 200 g rundergehakt
  • 2 romatomaten
  • 1 gele paprika
  • ½ groene peper
  • 100 g tomatenpuree
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 400 g linzen (pot)
  • 1 avocado
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 37 g
waarvan suiker 12 g
Vet 37 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwitten 34 g
Vezels 16 g
Groente 200 g
Kcal 652
Zout 0,7 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!