Chili sin carne met vegetarisch gehakt

Bereiding

Verhit wat olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook 1 minuut.

Voeg het vegeratische gehakt toe samen met de paprikapoeder, komijn en chilipeper en bak 4 minuten op middelhoog vuur.

Schep het geheel regelmatig om.

Halveer ondertussen de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Doe de paprikablokjes ook in de wok en bak 5 minuten mee.

Voeg het blik gesneden tomaten toe en laat dit geheel op laag vuur 8 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de maïs en chilibonen toe, schep om en warm nog 3 minuten door.

Verdeel de chili sin carne over 4 borden, serveer met 1 eetlepel crème fraîche per bord en bestrooi met de kaas.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 100 g vegetarisch gehakt
  • 2 paprika’s
  • 400 g blik ‘tomaten fijngesneden, knoflook/ui’ (Albert Heijn)
  • 100 g maïs
  • 400 g chilibonen
  • 60 g crème fraîche
  • 25 g geraspte kaas
  • paprikapoeder
  • komijn
  • chilivlokken

Koolhydraten 60,3 g
waarvan suikers 20,8 g
Vet 31,4 g
waarvan verzadigd 10,3 g
Eiwit 34,1 g
Vezels 27,8 g
Groente 600 g
Kcal 717
Zout 3,3 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Foto: Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie