Chili sin carne met vegetarisch gehakt


-
Hoofdgerecht, Vegetarisch
-
Bereidingstijd: 15 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Verhit wat olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook 1 minuut.
Voeg het vegeratische gehakt toe samen met de paprikapoeder, komijn en chilipeper en bak 4 minuten op middelhoog vuur.
Schep het geheel regelmatig om.
Halveer ondertussen de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Doe de paprikablokjes ook in de wok en bak 5 minuten mee.
Voeg het blik gesneden tomaten toe en laat dit geheel op laag vuur 8 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de maïs en chilibonen toe, schep om en warm nog 3 minuten door.
Verdeel de chili sin carne over 4 borden, serveer met 1 eetlepel crème fraîche per bord en bestrooi met de kaas.
Foto: Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie