Chinese roerbakgroenten met kip en pinda’s

Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 g kipreepjes
- 600 g chinese wokgroente (witte kool, prei, paprika, taugé)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek (zonder suiker)
- ½ eetlepel azijn
- peper naar smaak
- 30 g ongezouten pinda’s
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 340 kcal
- Koolhydraten
- 13,9 g
- - waarvan suikers
- 10,9 g
- Vet
- 15,3 g
- - waarvan verzadigd
- 2,5 g
- Eiwit
- 32,4 g
- Vezels
- 18,2 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 0,67 g
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en bak de kip rondom gaar.
Voeg de wokgroente toe aan de hapjespan. Pers de knoflook uit en voeg ook toe.
Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de sambal en azijn toe en breng op smaak met peper.
Verdeel over de borden en garneer met pinda’s.
Tip: Liever een vegetarische versie? Vervang de kip dan door tofu.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
