Chips van boerenkool

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).

Was de boerenkool en laat dit goed uitlekken, dep het eventueel droog met een theedoek

Meng de boerenkool in een grote schaal met de zonnebloemolie, sojaolie, knoflookpoeder, cayennepeper, peper en zout.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de boerenkool. Zorg ervoor dat de bladeren elkaar niet bedekken.

Bak de bladeren 10 minuten en zorg ervoor dat ze niet aanbranden.

Tip: varieer met paprika en knoflookteentjes. Mix 1 paprika met 2 teentjes knoflook. Voeg 1 eetlepel sojaolie en 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg een mespuntje zout en peper toe. Drenk de boerenkoolbladeren (hele bladeren) hierin en bak ze 15 minuten in de oven.

 

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 300 g boerenkool, rauw
  • 30 ml olijfolie
  • knoflookpoeder
  • cayennepeper
  • peper en zout

Koolhydraten 1,2 g
waarvan suikers 0 g
Vet 3,3 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 1,2 g
Vezels 0,8 g
Groente 30 g
Kcal 41
Zout 0,1 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!