Chocoladeschuim­koekjes

Bereiding

Pel de pistachenoten en hak ze klein. Haal de bakplaat uit de oven en leg er het bakpapier op. 

Verwarm de oven voor op 175 graden, of 160 graden bij een heteluchtoven. 

Scheid de eieren, vang het eiwit op in een vetvrije beslagkom. Het eigeel wordt niet gebruikt. 

Meng amandelmeel en gehakte pistachenootjes door elkaar. 

Klop de eiwitten met de vloeibare zoetstof stijf met de mixer. Spatel voorzichtig het notenmengsel door het opgeklopte eiwit, niet kloppen of roeren. 

Schep of spuit 12 langwerpige hoopjes op een bakvel, maak de bovenkant een klein beetje plat. 

Bak de schuimkoekjes in ca. 20 minuten gaar in de oven. Laat minstens 10 minuten afkoelen op een rooster. 

Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de koekjes aan beide kanten in de vloeibare chocolade en bestrooi met de pistachekruimels. Laat ze opstijven op bakpapier. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g pistachenoten 
  • bakpapier
  • 4 eieren 
  • 20 g amandelmeel 
  • 5 druppels vloeibare zoetstof

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 3,2 g
waarvan suikers 2,3 g
Vet 4,8 g
waarvan verzadigd 1,4 g
Eiwit 2,2 g
Vezels 1,1 g
Groente -
Kcal 67
Zout 0,1 g

Ingestuurd door: Arlyn Haveman

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!