Citroen gevuld met citroenijs

Bereiding

Rasp de schil van 2 citroenen en pers de vruchten uit. Snijd de andere citroenen door midden en pers ze uit. Bewaar de uitgeperste citroenen als beker. Snijd eventueel een kapje van de onderkant zodat de citroenen rechtop kunnen staan.

Breng de melk met de room en het citroenrasp aan de kook. Splits de eieren en klop de eidooiers tot een luchtige massa. Voeg de zoetstof toe. Schenk al roerend langzaam een beetje warme melk bij het ei mengsel.

Voeg vervolgens het ei mengsel toe aan het overgebleven melk en laat het mengsel op het laagst mogelijke vuur indikken tot een gladde vla (blijven roeren). Het mag niet koken.

Zet de pan in een bak met water en ijsblokjes, laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg 150 ml gezeefde citroensap toe en giet het mengsel in de ijsmachine tot het ijs is (hoe lang dat duurt hangt af van de ijsmachine).

Geen ijsmachine? Schenk het mengsel in een bakje en zet het 4 uur in de vriezer. Roer elk uur om met een vork. Neem het ijs uit de vriezer, roer weer om en schep het in de uitgeholde citroenen.

Doe de kapjes erop en plaats nog 1 uur in de vriezer. Serveer het ijs op een bordje.

Lees meer over ijsjes

Ingrediënten

  • 250 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels zoetstof
  • 8 citroenen

Koolhydraten 13 g
waarvan suikers 9,9 g
Vet 18,2 g
waarvan verzadigd 10,3 g
Eiwit 4,8 g
Vezels -
Kcal 242
Zout 0,08 g