Citroenijs met karnemelk

Bereiding

Rasp ongeveer 2 eetlepels citroenschil. Pers de citroenen uit. Doe citroenrasp en citroensap samen in een kom.

Voeg de karnemelk en zoetstof toe. Meng alles goed. Giet het mengsel in een ijsmachine en wacht tot het ijs klaar is.

Geen ijsmachine? Schenk het mengsel in een bakje en zet het 4 uur in de vriezer. Roer elk uur om met een vork.

Serveer het ijs op een bordje.

Lees meer over ijsjes

 

Ingrediënten

  • 5 citroenen
  • 950 ml karnemelk
  • 2 eetlepels zoetstof (naar smaak kan er meer worden toegevoegd)

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 15,2 g
waarvan suikers 12,5 g
Vet 0,4 g
waarvan verzadigd 0,4 g
Eiwit 6 gram
Vezels -
Kcal 99
Zout 0,2 g

Ingestuurd door: Diabetes Fonds