Citroensorbetijs

Bereiding

Voeg het gezeefde sap van de citroenen en sinaasappel samen in een bakje. Voeg de zoetstof er aan toe en meng het doorelkaar.

Laat het mengsel in een ijsmachine of in een bakje in de diepvries bevriezen.

Roer bij gebruik van een diepvriezer de massa iedere 20 minuten met een vork door om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen.

Als het ijs goed bevroren is kan het geserveerd worden.

Lees meer over ijsjes

 

Ingrediënten

  • Sap van een halve sinaasappel
  • 175 ml citroensap (ongeveer 5 citroenen)
  • 2 eetlepels zoetstof

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 9,1 g
waarvan suikers 6,5 g
Vet 0 g
waarvan verzadigd 0 g
Eiwit 0,3 g
Vezels 0 g
Kcal 43
Zout 0 g

Ingestuurd door: Diabetes Fonds