Courgetterolletjes met pesto

Ingrediënten
- ½ courgette
- 15 g verse basilicum
- 20 g pijnboompitten
- 100 g hüttenkäse
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje zwarte peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 44 kcal
- Koolhydraten
- 1,4 g
- - waarvan suikers
- 1,1 g
- Vet
- 3,1 g
- - waarvan verzadigd
- 0,7 g
- Eiwit
- 2,4 g
- Vezels
- 0,3 g
- Groente
- 30 g
- Zout
- 0,12 g
Bereiding
Was de courgette en snijd met behulp van een kaasschaaf plakken in de lengte.
Haal de blaadjes los van de basilicum. Doe de basilicum, pijnboompitten, hüttenkäse en knoflook in een keukenmachine en maal tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en grill kort aan beide kanten. Laat de courgette afkoelen tot kamertemperatuur.
Schep een beetje pesto aan een uiteinde van een courgetteplak en rol het geheel op. Herhaal dit met alle plakken courgette.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
