Courgetti met pesto en garnalen

Bereiding

Gebruik een spirelli-snijder/spiralizer om de courgettes te snijden of snijd de courgettes met een mes in dunne slierten.

Verhit de olijfolie in een wokpan, bak hier de rode peper kort in aan (optioneel, anders overslaan), voeg de garnalen toe en bak ze tot ze roze zijn.

Voeg nu de kerstomaatjes, knoflook en peper/zout naar smaak toe. Schep dit 2 minuten door en schep het mengsel vervolgens in een bak.

Doe de gesneden courgette samen met de pesto in de pan roer dit goed door.

Laat het mengsel niet te lang in de pan omdat het dan slinkt, ongeveer 2 minuten in de pan zorgt ervoor dat het warm is.

Schep de courgette op vier borden en verdeel hierover het garnalenmengsel. Garneer de borden met Parmezaanse kaas en cashewnoten.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten;

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 400 g gepelde garnalen
  • 16 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 40 g cashewnoten, ongezouten
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper, zonder zaadjes,
    fijngesneden (optioneel)

Koolhydraten 13,4 g
waarvan suikers 11,3 g
Vet 24,1 g
waarvan verzadigd 6,1 g
Eiwit 33,8 g
Vezels 2,5 g
Groente 210 g
Kcal 409
Zout 3,2 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.