Courgettisalade

Bereiding

Was de courgette. Zet de courgette in het spirelliapparaat en snijd er lange linten van. Heb je geen spirelliapparaat, gebruik dan een spirellisnijder of schaaf lange, rechte linten met een kaasschaaf of dunschiller.

Meng voor de dressing de citroensap en de pesto met elkaar. Breng dit op smaak met wat peper en meng vervolgens met de courgetteslierten.

Was de cherrytomaten en laat de mini mozzarellabolletjes goed uitlekken. Halveer beide en verdeel ze, samen met de olijven, over de courgetteslierten met de pestodressing.

Was de basilicum en verscheur de blaadjes boven de salade.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels pesto
  • peper
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 150 g mini mozzarellabolletjes
  • 75 g olijven
  • handvol verse basilicumblaadjes

Koolhydraten 14,1 g
waarvan suikers 13 g
Vet 27 g
waarvan verzadigd 10,9 g
Eiwit 20,4 g
Vezels 5,6 g
Groente 150 g
Kcal 392
Zout 2,05 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.