Courgetti­salade

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Courgettisalade

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels pesto
  • peper
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 150 g mini mozzarellabolletjes
  • 75 g olijven
  • handvol verse basilicumblaadjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
392 kcal
Koolhydraten
14,1 g
- waarvan suikers
13 g
Vet
27 g
- waarvan verzadigd
10,9 g
Eiwit
20,4 g
Vezels
5,6 g
Groente
150 g
Zout
2,05 g

Bereiding

Was de courgette. Zet de courgette in het spirelliapparaat en snijd er lange linten van. Heb je geen spirelliapparaat, gebruik dan een spirellisnijder of schaaf lange, rechte linten met een kaasschaaf of dunschiller.

Meng voor de dressing de citroensap en de pesto met elkaar. Breng dit op smaak met wat peper en meng vervolgens met de courgetteslierten.

Was de cherrytomaten en laat de mini mozzarellabolletjes goed uitlekken. Halveer beide en verdeel ze, samen met de olijven, over de courgetteslierten met de pestodressing.

Was de basilicum en verscheur de blaadjes boven de salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes