Courgettisalade

Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels pesto
- peper
- 150 g cherrytomaatjes
- 150 g mini mozzarellabolletjes
- 75 g olijven
- handvol verse basilicumblaadjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 392 kcal
- Koolhydraten
- 14,1 g
- - waarvan suikers
- 13 g
- Vet
- 27 g
- - waarvan verzadigd
- 10,9 g
- Eiwit
- 20,4 g
- Vezels
- 5,6 g
- Groente
- 150 g
- Zout
- 2,05 g
Bereiding
Was de courgette. Zet de courgette in het spirelliapparaat en snijd er lange linten van. Heb je geen spirelliapparaat, gebruik dan een spirellisnijder of schaaf lange, rechte linten met een kaasschaaf of dunschiller.
Meng voor de dressing de citroensap en de pesto met elkaar. Breng dit op smaak met wat peper en meng vervolgens met de courgetteslierten.
Was de cherrytomaten en laat de mini mozzarellabolletjes goed uitlekken. Halveer beide en verdeel ze, samen met de olijven, over de courgetteslierten met de pestodressing.
Was de basilicum en verscheur de blaadjes boven de salade.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
