Couscous met falafel en rode biet

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Couscous met falafel en rode biet

Ingrediënten

  • 100 g volkoren couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g falafel
  • 175 g rode biet (gesneden uit pot of blik)
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • ½ eetlepel mosterd
  • ½ eetlepel azijn
  • 1 eetlepel water
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
648 kcal
Koolhydraten
58,9 g
- waarvan suikers
10,4 g
Vet
36 g
- waarvan verzadigd
4,6 g
Eiwit
16 g
Vezels
14,7 g
Groente
248 g
Zout
1,32 g

Bereiding

Breng water aan de kook. Doe de volkoren couscous in een bakje en giet het water erover totdat het net onder staat. Dek dit af en laat een paar minuten garen.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de falafel 3 minuten. Keer regelmatig.

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Was de tomaat en snijd in blokjes. 

Maak de couscous los met behulp van een vork.

Meng de overige olijfolie met de mosterd, azijn, water en peper naar smaak.

Doe de couscous in een kom en voeg de falafel, rode biet, avocado en tomaat toe. Maak af met de mosterddressing.

Tip: Je kunt de restjes ook meenemen als lunch.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes