Couscous met geroosterde groenten en kip

Ingrediënten
- 200 g bloemkool
- 250 g cherrytomaten
- 1 winterpeen (á 170 g)
- ½ citroen
- 4 kipdrumsticks
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 2 theelepels paprikapoeder
- snufje peper
- 100 g volkoren couscous
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 567 kcal
- Koolhydraten
- 47,3 g
- Vet
- 21 g
- - waarvan verzadigd
- 4,9 g
- Eiwit
- 40,8 g
- Vezels
- 12,7 g
- Groente
- 310 g
- Zout
- 0,46 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de bloemkool in roosjes. Was de cherrytomaten, winterpeen en citroen. Snijd de winterpeen en de citroen in plakjes.
Meng de kipdrumsticks met de olijfolie, komijn, koriander, paprikapoeder en peper.
Verhit een koekenpan en braad de kip rondom aan.
Leg de groenten, citroen en kipdrumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer samen met de geroosterde groenten en kip.
Tip: Vervang de kipdrumstick door bijvoorbeeld falafel voor een veganistische versie.
Tip: Liever minder koolhydraten? Vervang dan de couscous eens door wortel-, broccoli- of bloemkoolrijst.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
