Crumble met appel en blauwe bes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Crumble met appel en blauwe bes

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 20 g walnoten
  • 20 g pecannoten
  • 15 g kokosmeel
  • 7 g margarine
  • 1 theelepel kaneel
  • 80 g blauwe bessen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 80 g magere kwark

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
284 kcal
Koolhydraten
20,2 g
- waarvan suikers
14,3 g
Vet
17,6 g
- waarvan verzadigd
3,2 g
Eiwit
7,8 g
Vezels
6,7 g
Groente
0 g
Zout
0,02 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Was de appel en snijd in kleine blokjes.

Doe de walnoten en pecannoten in een keukenmachine en maal fijn. Als je geen keukenmachine hebt, hak het dan klein. Voeg het kokosmeel, de margarine en kaneel toe en meng.

Doe de appel en blauwe bessen in een ovenschaal, besprenkel met citroensap en verdeel de notenkruimels eroverheen.

Bak 15 minuten in de oven. Serveer met de kwark.

Ook lekker met peer in plaats van appel of andere bessen in plaats van blauwe bessen. Gebruik vooral het fruit dat je nog in huis hebt.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes