Currysoep met wortellinten en radijs


-
Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vegetarisch
-
Bereidingstijd: 25 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Schil de wortels en schaaf in slierten. Gebruik bijvoorbeeld een spiraalsnijder, kaasschaaf of mandoline.
Was de Chinese kool en snijd klein. Was de radijs en snijd in plakjes.
Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui en wortellinten 2 minuten op een hoog vuur. Bewaar wat wortellinten om de soep mee te garneren.
Voeg de Tom Kha Kai kruidenmix, kokosmelk en het water toe. Roer door elkaar. Zet het vuur laag en laat rustig pruttelen.
Voeg vervolgens de Chinese kool toe aan de currysoep.
Heb je een glutenallergie?
Spoel de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Serveer de soep in een kom en garneer met de rest van de wortellinten, radijsplakjes en cashewnoten.
Tip: Voeg eventueel nog wat chilipeper toe voor meer pit.
Foto: Currysoep met wortellinten en radijs