Currysoep met wortel­linten en radijs

Bereiding

Pel en snipper de ui. Schil de wortels en schaaf in slierten. Gebruik bijvoorbeeld een spiraalsnijder, kaasschaaf of mandoline.

Was de Chinese kool en snijd klein. Was de radijs en snijd in plakjes.

Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui en wortellinten 2 minuten op een hoog vuur. Bewaar wat wortellinten om de soep mee te garneren.

Voeg de Tom Kha Kai kruidenmix, kokosmelk en het water toe. Roer door elkaar. Zet het vuur laag en laat rustig pruttelen.

Voeg vervolgens de Chinese kool toe aan de currysoep.

Heb je een glutenallergie? 

Spoel de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Serveer de soep in een kom en garneer met de rest van de wortellinten, radijsplakjes en cashewnoten.

Tip: Voeg eventueel nog wat chilipeper toe voor meer pit.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 g wortel
  • ½ Chinese kool
  • 1 bos radijs
  • 25 g Tom Kha Kai kruidenmix
  • 200 ml kokosmelk
  • 25 g cashewnoten
  • 1 eetlepel bakolie
  • 500 ml water

Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 19 g
Vet 40 g
waarvan verzadigd 17 g
Eiwit 12 g
Vezels 13 g
Groente 375 g
Kcal 547
Zout 1,8 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Foto: Currysoep met wortellinten en radijs