Currysoep met wortel­linten en radijs

Bereiding

Pel en snipper de ui. Schil de wortels en schaaf in slierten. Gebruik bijvoorbeeld een spiraalsnijder, kaasschaaf of mandoline.

Was de Chinese kool en snijd klein. Was de radijs en snijd in plakjes.

Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui en wortellinten 2 minuten op een hoog vuur. Bewaar wat wortellinten om de soep mee te garneren.

Voeg de Tom Kha Kai kruidenmix, kokosmelk en het water toe. Roer door elkaar. Zet het vuur laag en laat rustig pruttelen.

Voeg vervolgens de Chinese kool toe aan de currysoep.

Heb je een glutenallergie? 

Spoel de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Serveer de soep in een kom en garneer met de rest van de wortellinten, radijsplakjes en cashewnoten.

Tip: Voeg eventueel nog wat chilipeper toe voor meer pit.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 biologische ui
  • 400 g biologische wortels
  • ½ biologische Chinese kool
  • 1 bos biologische radijs
  • 25 g biologische Tom Kha Kai kruidenmix
  • 200 ml biologische kokosmelk
  • 25 g biologische cashewnoten
  • 1 eetlepel bakolie
  • 500 ml water

Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 19 g
Vet 40 g
waarvan verzadigd 17 g
Eiwit 12 g
Vezels 13 g
Groente 375 g
Kcal 547
Zout 1,8 g

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Foto: Currysoep met wortellinten en radijs