Dip voor groentefriet

Bereiding

Neem een vergiet en leg hier een handdoek overheen. Schenk de yoghurt in de handdoek en vouw deze dicht.

Laat de yoghurt vervolgens minimaal 4 uur uitlekken, zo ontstaat een dikke yoghurt.

Schep de dikke yoghurt in een kom en meng met de olijfolie, citroensap en de za’atar-kruiden.

Garneer de yoghurt met wat blaadjes verse munt.

Serveer met groenten naar keuze om lekker mee te dippen, zoals wortel, paprika of komkommerreepjes.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 theelepels olijfolie
  • sap van ¼ citroen
  • 1 theelepel za’atar
  • verse munt

Koolhydraten 0,7 g
waarvan suikers 0,6 g
Vet 2,3 g
waarvan verzadigd 1,1 g
Eiwit 0,7 g
Vezels 0 g
Groente 0 g
Kcal 27
Zout 0,02 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.