Dip voor groentefriet

Bereiding

Neem een vergiet en leg hier een handdoek overheen. Schenk de yoghurt in de handdoek en vouw deze dicht.

Laat de yoghurt vervolgens minimaal 4 uur uitlekken, zo ontstaat een dikke yoghurt.

Schep de dikke yoghurt in een kom en meng met de olijfolie, citroensap en de za’atar-kruiden.

Garneer de yoghurt met wat blaadjes verse munt.

Serveer met groenten naar keuze om lekker mee te dippen, zoals wortel, paprika of komkommerreepjes.

Ingrediënten

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 theelepels olijfolie
  • sap van ¼ citroen
  • 1 theelepel za’atar
  • verse munt

Koolhydraten 0,7 g
waarvan suikers 0,6 g
Vet 2,3 g
waarvan verzadigd 1,1 g
Eiwit 0,7 g
Vezels 0 g
Groente 0 g
Kcal 27
Zout 0,02 g