Dorade uit de oven

Bereiding

Marinade:
Maal de ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine of met een staafmixer. U kunt ook een vijzel gebruiken als u geen keukenmachine heeft.

Snijd de vis met een scherp mes aan de buitrenkant een paar keer in tot de graat.

Bestrijk de dorade van binnen en van buiten met een deel van de marinade en vul de sneden ook met marinade. Laat de vis twee uur marineren in de koelkast. Warm de oven voor op 200 C

Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Maak de groente schoon.

Snijd de wortels in repen, de paprika's in stukken, de ui in snippers en de tomaat in plakken.

Was de citroen en snijd hem in plakken. Vermeng de aardappelplakjes, de wortel en de ui met elkaar. Meng alles met de rest van de marinade. 

Doe een half kopje water in de nog niet afgespoelde beker of de schaal waar de marinade in is bereid. Giet dat water met de marinaderestanten in een ovenschotel- of schaal.

Schik de ui en de wortelrepen in de schaal met de dorade in het midden. Bedek deze vervolgens met de plakjes tomaat en citroen. Leg de aardappelplakjes rondom de dorade en versier met de groene olijven. Verdeel de eventueel overgebleven marinade over het gerecht. Zet de schaal 2 uur in de voorverwarmde oven. Bedek de vis met aluminiumfolie op de helft van de baktijd. Zo voorkomt u dat de vis aanbrandt.

Ingrediënten

Marinade:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes koriander
  • 2 dessertlepels paprikapoeder
  • 2 dessertlepels komijnpoeder
  • 1 dessertlepel zwarte peper
  • sap van 1/2 citroen

Ingrediënten:

  • 1 mooie grote schoongemaakte dorade van 750 gram - 1 kilo
  • 750 gram vastkokende aardappelen
  • 500 gram wortel
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 grote vleestomaat
  • 1 citroen
  • handjevol groene olijven

Koolhydraten 48 g
Vet 10 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 37 g
Vezels 9 g
Groenten 234 g
Kcal 450
zout 0,8 g