Eiersalade met dille en kurkuma

Aantal personen
18 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Eiersalade

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 2 eetlepels halvolle mayonaise
  • 3 eetlepels yogonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • dille
  • kurkuma

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
37 kcal
Koolhydraten
0,7 g
- waarvan suikers
0,6 g
Vet
3 g
- waarvan verzadigd
0,6 g
Eiwit
1,8 g
Vezels
0 g
Groente
0 g
Zout
0,02 g

Bereiding

Kook de eieren in 10 minuten hard en laat de eieren vervolgens goed schrikken door ze onder te dompelen in koud water.

Prak de gepelde eieren in een kom met een vork tot kruimels.

Meng met de halfvolle mayonaise, yogonaise, mosterd, dille en kurkuma.

Roer het geheel goed door elkaar.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes