Erwten­soep met munt

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Erwtensoep met munt

Ingrediënten

  • 600 ml kippenbouillon, natriumarm
  • 500 g (diepvries) erwten
  • 1 bosje munt
  • 1 ui
  • zout & peper
  • 1 hand vol peterselieblaadjes
  • 50 g volkoren croutons
  • 50 g Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 teen knoflook

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
116 kcal
Koolhydraten
17,5 g
- waarvan suikers
2,2 g
Vet
1,1 g
- waarvan verzadigd
0,6 g
Eiwit
6,6 g
Vezels
4,7 g
Groente
100 g
Zout
0,17 g

Bereiding

Pel de ui en snij deze door de helft. Verwijder de blaadjes munt van de steeltjes en stop de blaadjes in de Soupmaker. Houd een paar blaadjes apart voor de garnering.

Voeg de ui samen met de (diepvries) erwten en de kippenbouillon toe aan de Soupmaker. Selecteer programma 1 van de Soupmaker.

Heb je geen Soupmaker? Doe dan een klein beetje olie in een pan, fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de erwten en de kippenbouillon toe en breng het geheel op laag vuur rustig aan de kook.

Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn. Meng deze met de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Breng de soep op smaak met peper en zout uit de molen en giet deze in de soepkommen.

Garneer met de croutons, yoghurt en de overgebleven munt.

Tip: Je kan door de overgebleven yoghurt ook wat verse munt snijden en deze als spread serveren op wat gebakken volkoren toast.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes