Espresso-pannen­koeken

Aantal personen
5 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Espresso-pannenkoeken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 shots espresso
  • 130 g speltmeel, volkoren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 druppels vanille
  • 100 g bramen
  • 1 banaan
  • 1 handje pecannoten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
173 kcal
Koolhydraten
23,8 g
- waarvan suikers
4,6 g
Vet
5,2 g
- waarvan verzadigd
0,7 g
Eiwit
5,5 g
Vezels
2,4 g
Groente
0 g
Zout
0,15 g

Bereiding

Mix het ei met een garde luchtig.

Maak 2 kleine kopjes espresso en zet even aan de kant.

Meng in een andere kom het meel en de bakpoeder. Voeg hier al roerende het luchtig geklopte ei, de melk, vanille en espresso doorheen. Roer tot een glad beslag.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan, laat goed heet worden en giet een wat van het beslag in de pan. Zet het vuur middelhoog en bak met de deksel op de pan de pannenkoek aan 1 kant gaar. Als de randen zijn gestold draai je de pannenkoek om en bak hem nog 1 minuut. Het beslag is goed voor zo’n 5 á 6 pannenkoekjes.

Garneer de pannenkoeken met de bramen, plakjes banaan en wat pecannoten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes