Espresso-pannenkoeken

Ingrediënten
- 1 ei
- 2 shots espresso
- 130 g speltmeel, volkoren
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 ml amandelmelk
- 2 druppels vanille
- 100 g bramen
- 1 banaan
- 1 handje pecannoten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 173 kcal
- Koolhydraten
- 23,8 g
- - waarvan suikers
- 4,6 g
- Vet
- 5,2 g
- - waarvan verzadigd
- 0,7 g
- Eiwit
- 5,5 g
- Vezels
- 2,4 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,15 g
Bereiding
Mix het ei met een garde luchtig.
Maak 2 kleine kopjes espresso en zet even aan de kant.
Meng in een andere kom het meel en de bakpoeder. Voeg hier al roerende het luchtig geklopte ei, de melk, vanille en espresso doorheen. Roer tot een glad beslag.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan, laat goed heet worden en giet een wat van het beslag in de pan. Zet het vuur middelhoog en bak met de deksel op de pan de pannenkoek aan 1 kant gaar. Als de randen zijn gestold draai je de pannenkoek om en bak hem nog 1 minuut. Het beslag is goed voor zo’n 5 á 6 pannenkoekjes.
Garneer de pannenkoeken met de bramen, plakjes banaan en wat pecannoten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
