Falafel salade met gegrilde groenten


-
Hoofdgerecht, Vegetarisch
-
Bereidingstijd: 25 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Was de aubergine en courgette en snijd in dunne plakjes. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, ras el hanout, zout en (chili)peper.
Verhit bakolie in een grillpan en gril de groenten totdat de plakjes mooi bruin zijn van kleur (gebruik eventueel twee pannen of de grillstand op je oven).
Was de sla en laat goed uitlekken in een vergiet. Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen.
Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes samen met de ui op een middelhoog vuur goudbruin (3 minuten).
Meng de hummus in een schaaltje met citroensap, zout en (chili)peper. Pel en knijp de knoflook erboven uit.
Schep de gegrilde groenten en sla goed door elkaar en roer de hummusdressing erdoor. Serveer de falafelballetjes ernaast.
Tip: Geroosterde sesamzaadjes en een verse chilipeper maken deze salade helemaal af.
Voel Je Lekker Energiek!
Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.
Voel Je Lekker Energiek!
Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.