Feestelijke voorjaarskip

Bereiding

Culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf  beschrijft: "Haal het vel van de kip, en smeer  in  met citroensap, zout en peper en zet afgedekt in de koelkast. Maak in de keukenmachine met de ui, knoflook, gember, ketoembar, koriander, komijn, garam masala, citroensap een gladde pasta. Voeg paprikapoeder, chilipoeder, zwarte peper, yoghurt en tomatenpuree toe, blijf mengen.
Leg de kippenpoten in een ondiepe ovenschaal en giet het tandoori-mengsel erover. Zet de schaal afgedekt 6  uur in de koelkast. Hoe langer de kip in de marinade doorbrengt, hoe meer smaak de kip krijgt. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kip op een rooster boven een bakplaat.  De kippendijen  (of kipfilets) zijn in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar. Geef er een lekker stuk brood bij met een berg komkommersla."

Reactie Diabetes Fonds: Kijk, zo kan het dus: smakelijk én gezond! Keurig hoor Felix, dat vel van de kip halen. En roosteren in de oven, dat ook nog. Wij van het Diabetes Fonds zijn dolenthousiast! We begrijpen natuurlijk dat je het liefst gaat voor sappige dijbenen. Maar wie echt op het vet moet letten, kan kipfilet nemen. Als je voor dat brood nou ook nog de volkorenversie pakt: goed voor de bloedsuiker.

Let op:  brood en salade zijn niet meeberekend bij de voedingswaarde.

Dit recept verscheen in De Telegraaf op 5-3-2013. Adviseur voor het Diabetes Fonds: diëtiste Sara van Grootel. Foto: Diabetes Fonds

Bekijk ook de andere recepten uit De Telegraaf:

 

 

Ingrediënten

  • 8 stukken kippendijvlees, of kipfilet
  • 60 ml citroensap
  • 60 ml yoghurt
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 el tomatenpuree'
  • 2 cm verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 3 tl ketoembar
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl koriander
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl zwarte peper
  • Cayennepeper
  • Peper naar smaak

 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 5 g
Vet 8 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 63 g
Vezels 1 g
Kcal 351
Zout 0,3 g