Fris frambozentoetje

Bereiding

Dit frisse toetje kunnen kinderen makkelijk maken. Wel 's middags doen, want ze moeten drie uur in de diepvries!

Laat de frambozen evt. ontdooien (houd een paar apart voor garnering).

Bekleed de glaasjes aan de binnenkant met plastic folie.

Houd een paar muntblaadjes apart en snijd de overige blaadjes in kleine stukjes.

Roer de munt en de frambozen door de yoghurt. Verdeel het mengsel over de glaasjes en dek het toe met de folie.

Zet de glaasjes minimaal 3 uur in de diepvries.

Haal ze ca 20 minuten voor serveren uit de diepvries, laat een beetje zacht worden zodat ze makkelijk uit het glaasje gaan.

Stort de toetjes vlak voor het moment van serveren op een schoteltje en garneer met de apart gehouden munt en framboos.

Eet smakelijk!

Lees meer over ijsjes

Ingrediënten

  • 350 g griekse yoghurt 
  • 100 g frambozen (diepvries of vers)
  • handje verse munt
  • verder nodig:
  • kleine plastic glaasjes
  • plastic folie
  • diepvries

Koolhydraten 2,9 g
waarvan suikers 2,9 g
Vet 5,8 g
waarvan verzadigd 3,8 g
Eiwit 3 g
Vezels 0,4 g
Kcal 79
Zout 0,07 g