Frisse hummus­dip met groenten

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken. Was de citroen en rasp de schil. 

Doe de kikkererwten, olijfolie, knoflook, tahin, 3 eetlepels citroensap en 2 eetlepels water in een keukenmachine en blend tot een glad geheel.

Breng de hummus op smaak met citroenrasp en peper. Garneer met verse tijm.

Was de groente en snijd in reepjes. Serveer de groenten met de hummus.

Tip: Hummus over? Bewaren kan nog 2 á 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten
  • ½ citroen
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tahin
  • peper naar smaak
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 2 stengels bleekselderij

Koolhydraten 6,7 g
Vet 5,7 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 3,5 g
Vezels 3,4 g
Groente 60 g
Kcal 100
Zout 0,2 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!