Fritatta met aubergine en zoete aardappel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de zoete aardappel en snijd in stukken, snijd ook de courgette en paprika's in stukken.

Hussel de groenten met de olijfolie en rooster ze circa 20 minuten.

Meng de auberginepastasaus erdoor.

Klop de eieren los met de kwark.

Leg de groenten in een ovenschaal, bedek met het kwarkmengsel en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 pot aubergine-pastasaus HDBN*
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels kwark
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 30 g
waarvan suikers 19,9 g
Vet 25,7 g
waarvan verzadigd 6 g
Eiwit 20,3 g
Vezels 6 g
Kcal 446
Zout 1 g

Ingestuurd door: Ekoplaza / Caplan

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!