Fruitijs op een stokje

Bereiding

Maak het fruit schoon en snijd het in kleine stukjes of plakjes. Kleine vruchten als frambozen of blauwe bessen kunnen heel blijven.

Vul de vormpjes losjes met het fruit, bijna tot de rand. Zoet een kan water heel licht met een scheutje suikervrijesiroop of wat zoetstof

Schenk de vormpjes ermee vol. Steek de stokjes tussen het fruit en zet de ijslollievorm in de vriezer. Laat de ijsjes in minstens 4 uur goed hard worden.

Haal de ijsjes voorzichtig uit de vormpjes. Misschien is het nodig de vorm even in een bak warm water te dompelen, zodat ze makkelijker uit de vorm glijden. Heel geschikt om op een zomerse dag te trakteren.


Dit recept is afkomstig uit het grote familiekookboek. Verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels.

Lees meer over ijsjes

Ingrediënten

  • 300 g vers fruit
  • 600 ml limonade van suikervrije siroop
  • materiaal: (siliconen) ijslollievorm met stokjes

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 10,2 g
waarvan suikers 8,6 g
Vet 0,2 g
waarvan verzadigd 0,1 g
Eiwit 0,6 g
Vezels 1,3 g
Groenten 0 g
Kcal 49
Zout 0 g

Ingestuurd door: Ingrid Stieber; het gezonde familiekookboek