Gado Gado met pindasaus

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 750 g gemengde groenten (zoals sperzieboontjes, witte kool, taugé en spitskool)
  • 2 grote, vastkokende aardappels, in plakjes (200 g)
  • 2 eieren
  • 250 ml kippenbouillon van een half blokje
  • 1 eetlepel sambal
  • 5 eetlepels 100% pindakaas

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
264 kcal
Koolhydraten
20,5 g
- waarvan suikers
3,6 g
Vet
12,4 g
- waarvan verzadigd
2,5 g
Eiwit
13,2 g
Vezels
8,3 g
Groente
190 g
Zout
1,08 g

Bereiding

Snijd alle groenten in hapklaar formaat.

Kook of blancheer alle groenten en de aardappels beetgaar (harde soorten eerst).

Snijd de aardappels in plakjes.

Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in kwarten.

Leg de warme groenten, aardappels en eieren op een schaal.

Breng voor de pindasaus de bouillon samen met de sambal aan de kook. Voeg de pindakaas in delen toe en roer voortdurend tot je een gebonden saus hebt.

Schep de saus over de groenten en serveer lauwwarm.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes