Garnalen in romige saus
Ingrediënten
- 225 g garnalen (diepvries)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 350 g verse spinazie
- 120 g zuivelspread light
- 50 g zongedroogde tomaat reepjes
- zwarte peper naar smaak
- 300 g bloemkoolrijst
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 413 kcal
- Koolhydraten
- 22 g
- - waarvan suikers
- 13,8 g
- Vet
- 17 g
- - waarvan verzadigd
- 6,9 g
- Eiwit
- 37,4 g
- Vezels
- 11,5 g
- Groente
- 402 g
- Zout
- 2,19 g
Bereiding
Ontdooi de garnalen in warm water. Dep ze vervolgens droog.
Maak de knoflook en de ui schoon en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg vervolgens de zuivelspread, zongedroogde tomaten en de garnalen toe en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper.
Bak ondertussen in een koekenpan de bloemkoolrijst in 2 minuten beetgaar.
Serveer de romige garnalen met de bloemkoolrijst.
Tip: Geen fan van bloemkoolrijst? Je kunt het ook vervangen door broccolirijst of courgetti.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.