Garnalen in romige saus

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Garnalen in romige saus.

Ingrediënten

  • 225 g garnalen (diepvries)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 g verse spinazie
  • 120 g zuivelspread light
  • 50 g zongedroogde tomaat reepjes
  • zwarte peper naar smaak
  • 300 g bloemkoolrijst

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
413 kcal
Koolhydraten
22 g
- waarvan suikers
13,8 g
Vet
17 g
- waarvan verzadigd
6,9 g
Eiwit
37,4 g
Vezels
11,5 g
Groente
402 g
Zout
2,19 g

Bereiding

Ontdooi de garnalen in warm water. Dep ze vervolgens droog.

Maak de knoflook en de ui schoon en snijd fijn. 

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook.

Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg vervolgens de zuivelspread, zongedroogde tomaten en de garnalen toe en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper.

Bak ondertussen in een koekenpan de bloemkoolrijst in 2 minuten beetgaar.

Serveer de romige garnalen met de bloemkoolrijst.

Tip: Geen fan van bloemkoolrijst? Je kunt het ook vervangen door broccolirijst of courgetti.
 

De Nationale Suiker Challenge gemist?

Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.

Doe nu mee!
Groente en fruit in de vorm van een ijsco