Gegratineerde asperges

Ingrediënten
- 10 g zongedroogde tomaten, zonder olie
- 75 ml groentebouillon
- 2 eetlepels bieslook
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
- 1 kg witte asperges, gekookt
- 40 g Parmezaanse kaas
- 130 g volkorenstokbrood, in stukjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 217 kcal
- Koolhydraten
- 22,3 g
- - waarvan suikers
- 4,3 g
- Vet
- 8 g
- - waarvan verzadigd
- 2,5 g
- Eiwit
- 11,4 g
- Vezels
- 5,5 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 0,96 g
Bereiding
Laat 10 g gedroogde tomaten, zonder olie, in 75 ml groentebouillon weken, laat uitlekken en vang het vocht daarbij op.
Hak de tomaten en daslook (of bieslook) grof en pureer met weekvocht, 1 eetlepel pijnboompitten en olijfolie.
Breng op smaak met peper. Leg 1 kg gekookte, witte asperges op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de pesto.
Bestrooi de asperges met 40 g geraspte Parmezaanse kaas en gratineer ca. 15-20 minuten in een oven goudbruin.
Serveer daarbij 130 g volkorenstokbrood, in stukjes.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
