Gegratineerde asperges

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 10 g zongedroogde tomaten, zonder olie
  • 75 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 kg witte asperges, gekookt
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 130 g volkorenstokbrood, in stukjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
217 kcal
Koolhydraten
22,3 g
- waarvan suikers
4,3 g
Vet
8 g
- waarvan verzadigd
2,5 g
Eiwit
11,4 g
Vezels
5,5 g
Groente
250 g
Zout
0,96 g

Bereiding

Laat 10 g gedroogde tomaten, zonder olie, in 75 ml groentebouillon weken, laat uitlekken en vang het vocht daarbij op.

Hak de tomaten en daslook (of bieslook) grof en pureer met weekvocht, 1 eetlepel pijnboompitten en olijfolie.

Breng op smaak met peper. Leg 1 kg gekookte, witte asperges op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de pesto.

Bestrooi de asperges met 40 g geraspte Parmezaanse kaas en gratineer ca. 15-20 minuten in een oven goudbruin.

Serveer daarbij 130 g volkorenstokbrood, in stukjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes