Gegratineerde asperges

Bereiding

Laat 10 g gedroogde tomaten, zonder olie, in 75 ml groentebouillon weken, laat uitlekken en vang het vocht daarbij op.

Hak de tomaten en daslook (of bieslook) grof en pureer met weekvocht, 1 eetlepel pijnboompitten en olijfolie.

Breng op smaak met peper. Leg 1 kg gekookte, witte asperges op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de pesto.

Bestrooi de asperges met 40 g geraspte Parmezaanse kaas en gratineer ca. 15-20 minuten in een oven goudbruin.

Serveer daarbij 130 g volkorenstokbrood, in stukjes.

Ingrediënten

  • 10 g zongedroogde tomaten, zonder olie    
  • 75 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 eetlepel pijnboompitten    
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • peper        
  • 1 kg witte asperges, gekookt    
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 130 g volkorenstokbrood, in stukjes   

Koolhydraten 22,3 g
waarvan suikers 4,3 g
Vet 8 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 11,4 g
Vezels 5,5 g
Groente 250 g
Kcal 217
Zout 0,96 g