Gegrilde groenten met feta en walnoten

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Gegrilde groenten met feta en walnoten
Ekomenu

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 150 g puntpaprika
  • 1 aubergine
  • 75 g feta
  • 1 limoen
  • 3 rode uien
  • 25 g walnoten
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • half bakje tuinkers
  • snufje peper
  • 3 el olie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
546 kcal
Koolhydraten
25 g
- waarvan suikers
23 g
Vet
40 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
16 g
Vezels
10 g
Groente
390 g
Zout
1 g

Bereiding

Pel de ui en snijd in partjes. Was de aubergine, courgette en paprika en snijd in de lengte in dunne repen of plakken.

Verhit olie in een bakpan en roerbak de groenten bruin en beetgaar op een hoog vuur. Of grill alle groenten in een grillpan (de bereiding duurt dan wat langer). Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper.

Was de limoen, rasp de schil en pers het sap eruit. Mix of prak de helft van de feta met de limoensap en -rasp en een beetje water of melk zodat je een 'sausje' krijgt.

Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge bakpan.

Verdeel de groenten over de borden, schenk het sausje erover en werk af met de walnoten, tuinkers en de rest van de feta.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes