Gegrilde papaja met hüttenkäse en limoen

Bereiding

Verwarm de grill voor op 250 C.

Snijd de papaja’s doormidden, verwijder de schil en de pitjes en snijd ze in plakken. Snijd de plakken in de lengte doormidden en bestrooi ze met 1 eetlepel suiker.

Meng de hüttenkäse met een halve eetlepel limoenrasp en het limoensap.

Leg de papajaplakjes op een met bakpapier bedekt bakblik en plaats dit 10 cm onder de grill. Gril de papaja 5 minuten tot de suiker krokant is geworden.

Schik de papajaplakjes op vier borden, serveer met hüttenkäse en garneer met gehakte pistachenootjes.

Dit recept komt uit het kookboek:

Zin in lekker eten?

Ontdek ons kookboek vol gezonde én lekkere recepten. Of je nu diabetes hebt of niet.

Ingrediënten

  • 3 papaja's
  • 1 el suiker
  • 150 g hütttenkäse
  • sap en rasp van 1 meloen
  • 25 g ongezouten pistachenootjes, grofgehakt

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 17 g
Vet 1 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 6 g
Vezels 1 g
Groente 0 g
Kcal 77
Na 195 mg