Geroosterde tomaten Shutterstock / Keko 64

Bereiding

Halveer de romatomaten. Leg ze in een aluminium grillbak (barbecue), of ovenschaal (grill).

Besmeer de bovenkant (snijkant) met olijfolie.

Bestrooi met een paar korreltjes zeezout, wat fijngehakte Italiaanse kruiden en een beetje knoflook uit de molen. Ongeveer 10 min. onder de grill of op een barbecue (liefst met deksel gesloten). Klaar!

Reactie van diëtiste Sara van Grootel, adviseur van het Diabetes Fonds:"Een lekker mediterraans getint bijgerecht. Neem lekker grote tomaten, dan heb je gelijk je portie groenten binnen. Wees zuinig met zout, de kruiden en knoflook geven genoeg smaak". 

Ingrediënten

  • 8 romatomaten
  • grof zeezout
  • Italiaanse kruiden, vers, gehakt
  • knoflook uit de molen
  • 2 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 4,4 g
waarvan suikers 4,4 g
Vet 5,6 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 1,1 g
Vezels 2 g
Groente 300 g
Kcal 75
Zout 0,85 g

Ingestuurd door: Ellen Schijfs