Gekleurde groente ovenschotel met geitenkaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de courgette, paprika, aubergine, ui en tomaten in hele dunne plakken. Je kunt voor de courgette en aubergine een kaasschaaf of dunschiller gebruiken.

Snijd de geitenkaas in plakken.

Meng de tomatenpassata met de tijm en peper en bedek hiermee de bodem van de ovenschaal.

Leg de groenten erin, waarbij je ze rij voor rij afwisselt, gevolgd door de geitenkaas. Maak zoveel lagen als je in de ovenschaal krijgt.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de groenteschotel 20 minuten in de oven.

Neem na de schaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Bak nog eens 20 minuten in de oven. Controleer af en toe of de groenten niet te bruin worden.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 grote tomaten
  • 180 g geitenkaas (1 rol)
  • 400 ml tomatenpassatao
  • 2 theelepels tijm
  • peper

Koolhydraten 11,9 g
waarvan suikers 11,5 g
Vet 8,0 g
waarvan verzadigd 4,9 g
Eiwit 9,6 g
Vezels 4,4 g
Groente 210 g
Kcal 169
Zout 0,64 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.