Gekruide forel uit de oven met komkom­mer­risotto

Bereiding

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Hak de peterselie, de bieslook en de dille grof. 

Snijd de waterkers af.

Besprenkel 4 schoongemaakte forelfilets met citroensap en bestrooi van binnen en buiten met peper.

Meng de kruiden en citroenschil en stop in de buikholte van de forel.

Leg steeds 1 filet op een groot stuk bakpapier en maak een pakketje. Leg op het rooster van de oven en laat ca. 25-30 minuten in de oven op 200°C garen.

Breng de bouillon aan de kook.

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar in het bouillon.

Snijd de komkommer en de sjalot in stukjes en bak ca. 2 minuten in de olijfolie.

Breng op smaak met peper. Voeg de rijst toe en bak het kort mee.

Hak de kervel en snij de tomaat in kleine stukjes. Schep beide door de gare rijst en breng op smaak. Haal de forelfilets uit het bakpapier en serveer met dit met het komkommerijst.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 500 ml bouillon*
  • 350 g komkommer    
  • 1 sjalot    
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 250 g risottorijst, ongekookt  
  • 1 hele citroen
  • 2 el peterselie    
  • 2 el bieslook    
  • 1 el kervel    
  • 1 bakje waterkers
  • 2 forellen
  • 1 tomaat    

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 52 g
Vet 6,5 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 18 g
Vezels 2 g
Groente 110 g
Kcal 343
Zout 1,5 g

Ingestuurd door: Weight Watchers