Gemarineerde bietjes

Bereiding

Maak een marinade van de azijn, de olie, peper, de dille.

Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in dunne plakjes.

Schep de marinade erdoor en laat dit op een koele plaats 1 uur intrekken.

Schik in een schaal de rucola en schep de bietjes erop.

 

Ingrediënten

  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels dille (vers of diepvries)
  • 400 g gekookte bietjes
  • 75 g rucola

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 9,4 g
waarvan suikers 9,3 g
Vet 5,4 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 3,8 g
Vezels 6,7 g
Groente 235 g
Kcal 117
Zout 0,34 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum