Gepaneerd eitje uit de Airfryer

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Gepaneerd eitje uit de Airfryer

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • ½ ei (voor de paneerlaag)
  • 100 g kikkererwten (blik)
  • 1 theelepel mosterd
  • peper naar smaak
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 5 g olijfolie (voor bij de kikkererwten)
  • 1 theelepel olijfolie (om mee te bestrijken)
  • 1 volkoren beschuit

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
492 kcal
Koolhydraten
26,1 g
- waarvan suikers
1,9 g
Vet
30,1 g
- waarvan verzadigd
6,5 g
Eiwit
25,2 g
Vezels
8,8 g
Groente
0 g
Zout
1 g

Bereiding

Kook de eieren 7-8 minuten, afhankelijk van het formaat, en laat ze schrikken onder koud water.

Pel de eieren en dep droog.

Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog met keukenpapier.

Doe de kikkererwten, mosterd, peper, kerriepoeder en olijfolie in een hakmolen of hak met een staafmixer tot een gladde puree.

Verdeel de kikkererwtenpuree in twee gelijke porties. Vorm van elke portie een platte schijf. 

Leg een ei in het midden van een schijf en vorm de puree voorzichtig om het ei heen. Druk zachtjes aan tot het ei helemaal bedekt is. Herhaal dit met het tweede ei.

Klop het halve eitje los met een vork. Verkruimel het beschuit fijn.

Haal de eieren door het losgeklopte ei en rol het vervolgens door de beschuitkruimels.

Bestrijk de buitenkant met olijfolie.

Bak 15 minuten in de Airfryer op 200 graden en draai ze halverwege om.

Tip: Lekker om met wat extra mosterd te eten. 

Wil je graag gezond en goedkoop eten en kun je daar wat hulp bij gebruiken?

Meld je gratis aan voor Appeltje-eitje en ontvang een receptenboekje met gezonde en goedkope recepten en handige budgettips.

Meld je aan
Gezond en goedkoop eten - 16 goedkope recepten